Italiensk pizza i pizzaovnen

Italiensk pizza i pizzaovnen smaker fortreffelig, men fortvil ikke. Du kan lage den på grillen eller i stekovnen også. Du finner oppskrifter på det her.

Da mannen i huset fylte 50, kjøpte jeg pizzaovn til ham. Den er populær til mer enn pizza og jeg lager alltid noe mer på ettervarmen etter pizzastekingen.

Denne kvelden skal vi lage tynn, italiensk pizza med tomatsaus, spekeskinke, mozzarella og basilikum.

Bunnene:

Denne oppskriften gir 4 bunner tilpasset pizzaovnen.

12 dl tipo 00 mel

4 ss olivenolje

2 ts salt

1 ss honning

1 pose tørrgjær

ca 5 dl vann

Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Del deigen i fire og trykk hver bunn runde og flate.

Trykk ut hvert emne, så det blir skikkelig tynne bunner. 

Sausen:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 finhakket løk

2 laurbærblader

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

1/2 ts pepper

Noen dråper tabasco

1 ts knuste fennikelfrø

Bland alt i en kjele, kok opp pg la det koke lenge, gjerne en time eller mer.

Vi steker pizzaene med kun sausen og osten. Skinka og basilikumen legger vi på når vi har tatt dem ut av ovnen.

Temperaturen  på ovnen unter stekingen er 430 grader. Selve stekingen går veldig fort (ca. 1 min.), så her må det følges med, så du ikke ender med kull.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese