Valentinsdagen – Italienske kjøttboller med hjertepasta

Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, feires 14. februar, hvert år. Det er en feiring av kjærligheten og har lange tradisjoner i England. Dagen har vært brukt til å uttrykke kjærlighet ved å gi blomster, konfekt og valentinskort. Jeg har ikke noe spesielt forhold til denne dagen, men uansett, hva er vel mer romantisk enn Lady og landstrykeren i bakgården, som deler en tallerken med pasta og kjøttboller. Siden jeg fant hjertepasta hos Claras i Hokksund, ble valget enkelt. Det måtte bli hjertepasta og ikke spagetti til kjøttbollene.

Kjøttboller:

3 ss strøkavring

2 egg

2 fedd hvitløk

1 ts oregano

1 ts basilikun

1/2 revet løk

1 neve finhakket persille

600 g karbonadedeig

1 pose revet parmesan

1 ts salt

Alt eltes godt sammen, formes til runde boller og brunes med smør eller olje i en stekepanne.

Tomatsaus:

1 strimlet løk

2 fedd finhakket hvitløk

1 ss tørket basilikum

1 laurbærblad

1,5 boks hakkede tomater, helst Mutti

1 kanelbark

1 klype kajennepapper

Salt og pepper

Brun løk og hvitløk i smør. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke lenge. Gjerne 1 time eller mer, om du har tid. Smak til med salt og pepper.

Kok pastaen etter anvisning på pakka. Server med parmesan og en dusk bladpersille.

Happy Valentine’s Day til alle romantikere der ute!

Valentinsdagen - Italienske kjøttboller med hjertepasta
Valentinsdagen – Italienske kjøttboller med hjertepasta

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese