Japansk ramensuppe med pankokylling

Kraften:

3 kg kyllingvinger (eller om du vil bruke kyllingskrog i stedet, går det like fint)

4 mellomstore gulrøtter i grove skiver

1 purre i grove strimler

2,5 l vann

1 hel hvitløk, med skallet på, røtter fjernet, kuttet i to vannrett

2,5 cm ingefær, skrelt og kuttet i 5 deler

20 tørkede shiitakesopp

2,5 cm tørket kombu (sjøgress eller tang)

1/2 dl soyasaus

Legg kyllingvingene i en langpanne sammen med gulrøtter og løk. Sett det midt i ovnen på 225 grader og la det stå til det har fått fin, gyllen farge. Rør av og til, så alt blir brunt.

Flytt kyllingen og grønnsakene over i en stor gryte. Hell 5 dl av vannet i langpanna og sett den tilbake i ovnen på høy varme. La det koke opp og skrap panna med en stekespade, så du får med alt det gode. Hell vannblandingen over i gryta med kyllingen og grønnsakene. Tilsett hvitløk, ingefær, tørket shiitake, kombu, soyasaus og resten av vannet i gryten. La det koke opp og skru ned så det så vidt koker og la det koke i 3 – 3,5 timer.

Hell blandingen gjennom en sil, så du får kraften over i en ny kjele. Avkjøl buljongen og la den stå kaldt over natten. Fjern fettet som legger seg på overflaten og kast det.

Til salting:

1/2 dl soyasaus

2 ss mirin

Bland soyasaus og mirin i en liten, tett beholder og sett det kaldt til det skal brukes.

Kyllingen:

8 kylling lårfileter

4 ss mel

2 egg

1 pk panko

Dypp filetene først i mel, deretter i egg og til slutt i panko. Legg dem i ildfast form rislet med olje og stek på 225 grader i 30 minutter.

Egg:

4 store egg

Kok eggene i 8 min. Avkjøl dem i kaldt vann, skrell dem, skjær dem i to på langs og sett dem til side, til de skal brukes.

Nudler:

Ramenudler til 4 pers kokes etter anvisning på pakken. Avkjøl dem i kaldt vann for å stoppe kokingen.

Serveringen:

Varm opp og smak til kraften med blandingen til salting.

Sett frem boller med følgende:

1 dl menma (gjærede bambusskudd)

Egg, delt i to

6 vårløk i tynne strimler

3 nori-ark, kuttet i strimler

1 pk fersk shiitake, skåret i skiver

Pankokylling, skåret i skiver

Chiliolje eller sesamolje

Fordel nudlene mellom 4 dype, brede boller (eller flere boller hvis du vil ha mindre porsjoner). Øs i den varme kraften. Hver enkelt topper sin suppe med ønsket tilbehør.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese