Kålruletter

Kålruletter ble aldri servert oss i min barndom, men mannen i huset har det som en av sine barndomsfavoritter. Du kan velge om du vil servere den med brun, hvit eller tomatsaus, men vi bruker en gammeldags, brun saus.

Du finner også kålruletter i Sverige, men der heter de kåldolmer.

1 hodekål, savoykål eller kinakål (12 store blader)

Kjøttfarse:

250 g karbonadedeig

250 medisterfarse

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 1/2 ss potetmel

1/2 ts allehånde

1 ts muskat

1/2 ts ingefær

2 dl melk

Elt alle ingrediensene til farsen godt sammen i en kjøkkenmaskin.

Kok opp lettsaltet vann og legg kålbladene i det kokende vannet i 2-3 min, så de bli myke og lette å forme. Legg dem over i kaldt vann og deretter på et klede så vannet renner av. Skjær av den tykke midtstilken neders, så det blir lettere å pakke inn kjøttfarsen.

Legg ca. 2 ss kjøttfarse på hvert kålblad, brett kålen rundt fyllet og knyt hyssing rundt, så de holder seg sammen under trekkingen.
La kålrulettene trekke i kokende vann, tilsatt litt oksefond i 15-20 minutter.

Ta opp kålrulettene og la dem renne godt av seg og server dem med brun saus, kokte poteter og gulrøtter. Du finner oppskrift på en god, gammeldags brun saus, som passer godt til HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

En tanke om “Kålruletter

Stengt for kommentarer.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese