Kozanikylling

Kozanikylling er en nydelig rett kommer fra Hellas, nærmere bestemt Thessaloniki. Denne oppskriften er passe til ca. 4 personer, avhengig av størrelsen på kyllinglårene.

8 kyllinglår med bein, uten skinn

1 klype safran

1 ltr. vann

4 ss olivenolje

3 røde løk i tynne skiver

1,5 ss paprikapulver

20 svisker

Salt og pepper

Kozanikylling
Kozanikylling

Legg kyllinglårene i en stor gryte med vann og safranen. Kok opp, reduser deretter varmen og la dem ligge rett under kokepunktet i 10 – 15 minutter. Ta ut lårene, tørk av dem og spar på vannet.

Varm oljen i en stor gryte og brun løken forsiktig til den blir myk, ca. 10 minutter.

Tilsett paprika og brun videre i 2 minutter. Tilsett kyllinglårene, ca. 7 dl av kokevannet og sviskene. Krydre med salt og pepper og la det surre i ca. 20 minutter, til de er gjennomkokte.

Hvis sausen er veldig flytende, fjern kylling, svisker og løk og hold det varmt mens du reduserer sausen, slik at du har igjen en liten mengde til hver porsjon.

Pilafris:

1 løk, finhakket

1 ss smør

350 g langkornet ris

6dl kyllingkraft

1 klype safran

1 ts salt

50 g pinjekjerner, ristet

100 g rosiner

Fres løken i smøret, tilsett resten av ingrediensene og la det koke til risen er mør (30 – 45 min).

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese