Kremet soppsuppe

Som sønnen min sier: Livet er for kort til å spise vond mat. Dette er virkelig en av de gode tingene i livet, for vi er så heldige at vi bor i skogkanten. Vi har vært på sopptur og av “fangsten” lager vi en kremet soppsuppe.

Minimum 1/2 ltr. renset sopp

1 finhakket løk

2 gulrøtter i bittesmå terninger

1 pastinakk i bittesmå terninger

5 dl fløte

2 dl melk

2 ss grønnsaksfond

1 neve finhakket frisk timian

Fres løk, gulrøtter og pastinakk til løken er blank og gyllen. Soppen skives og stekes i egen panne, uten smør til den får en delikat brunfarge, før den helles over i gryten med resten av ingrediensene. Tilsetter fløte, melk, grønnsaksfond og timian. Kokes i 20 minutter før den smakes til med salt og pepper.

Serveres med godt brød og litt sprøstekt bacon.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese