Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus

Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus er så godt at du gjerne kan servere det i selskap.
Kveita saltes og pepres og legges kaldt i en time eller to, før den legges i ildfast form med litt smør og bakes på 200 grader i ca. 20 minutter. Om du bruker steketermometer, skal den ha en kjernetemperatur på 48 grader.

Sylta agurk:

2 dl vann

1/2 dl eddik

1 ss sukker

1/2 ts pepper

Blandes godt sammen. Tilsett 1 agurk delt i tynne staver. La det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time.

Sjalottløken legges i ildfast form med litt smør og bakes midt i ovnen på 150 grader i 2 timer, så den blir mild og søt. Smårettbacon legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader til den er sprø og gyllen. Rør av og til, så den blir jevnt stekt.

Sausen:

2 finhakkede løk

3 gulrøtter i terninger

1 fedd finhakket hvitløk

1/2 fennikel i terninger

100 g smør

2 fiskebuljongterninger

1 dl hvitvin

1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin)

1/3 ltr fløte 1 boks creme fraiche

Litt finhakket kjørvel

Fres løk, gulrøtter, hvitløk og fennikel i smør, til løken er mør. Tilsett buljongterninger og hvitvin. Kok til fuktigheten nesten er borte, før du tilsetter Pastis, fløte og creme fraiche. Kok opp og sil av grønnsakene. Tilsett kjørvel og server.

Du finner oppskrift på gulrotpuré her og ertepuré finner du oppskrift på her.

Serveres med valgfrie poteter, som du finner mange spennende varianter av her.

Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus
Kveitefilet med stekt bacon, sylta agurk, gulrotpuré, ertepuré, bakt sjalottløk og pastissaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese