Kylling gong bao

Kylling gong bao er en nydelig kinesisk rett med en smaksrik saus og peanøtter. Kylling gong bao  er rask å lage, alle ingrediensene til sausen blandes i et litermål og helles over kyllingen rett før servering.

Sausen:

2 dl kyllingkraft
4 ts mørk brunt sukker
2 ss risvineddik
4 ss mørk soyasaus
2 ss maisenna

Bland kraft, sukker, risvineddik, soyasaus og maisenna i et litermål og rør det godt sammen. Sett sausen til side, til den skal brukes.

Kylling gong bao

2 ss rapsolje
4 kyllingbryst, kuttet i 2,5 cm biter
4 vårløk, i skrå skiver
10 cm fersk ingefær, revet
4 fedd hvitløk, finhakket
2 tørket rød chili, smuldret, pluss ekstra til servering
100 g ristede peanøtter

Varm oljen i en stor wok, på høy varme. Tilsett kyllingbitene og stek i 2-3 minutter, til de er gylne. Tilsett ingefær, hvitløk, chili og 2/3 av vårløken, og rør mens det brunes i 2 min. til. Rør inn peanøttene og fortsett bruningen i 2 minutter.
Hell sausen over og la det koke i 3-4 minutter mens du rører. Sausen skal bli blank og tykk og kyllingen gjennomstekt. Strø over resten av vårløken og server.

Kylling gong bao serveres med ris eller nudler, som kokes etter anvisning på pakken.

Kylling gong bao

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese