Kyllingfilet med soppsaus og båtpoteter

Kyllingfilet med soppsaus og båtpoteter er enkelt å lage og smaker godt. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 kg kokefaste poteter

Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter og legg dem i langpanna. Dryss over salt, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du temperaturen ned til 200 grader og lar dem steke videre, til de er sprø utenpå og myke inni.

180 – 200 g kyllingfilet per pers

2 pk sopp i skiver

4 ss kyllingfond

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

5 dl fløte

pepper

Brun kyllingfileten i smør og legg til side. Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond og la det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok. Legg i kyllingen mot slutten, så den blir gjennomkokt, men ikke tørr.

Server kyllingfilet med soppsaus og båtpoteter med valgfrie grønnsaker, f.eks. erter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

2 kommentarer om “Kyllingfilet med soppsaus og båtpoteter

Stengt for kommentarer.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese