Kyllingtagine med smaksrik couscous

Kyllingtagine med smaksrik couscous er en smaksrik rett fra Nord-Afrika. Om du ikke har tagine, kan retten lages i en gryte. Denne oppskriften er passe til 4 pers.

4 ss nøytral olje

2 løk strimlet

4 fedd hvitløk finhakket

4-8 kyllingbryst eller lår med ben, avhengig av størrelse

1 cm. fersk ingefær

1 klype safran

2 finhakkede chili

1 kanelbark (eller 1 ts vanlig kanel)

1 ss Raz el Hanout

Salt og pepper

1 ts tomatpuré

Litt kyllingkraft/fond (ev. buljongterning og vann)

1 lime (saften)

10 minitomater delt i to

3 små gulrøtter deles i skiver

Tørket frukt etter eget ønske, i små terninger. Vi har brukt fiken, aprikos og dadler.

 

Hell oljen i taginen og varm opp. Legg i løk, hvitløk og kylling og stekes sammen til det får fin farge. Tilsett chili, ingefær, safran, kanel, Raz el Hanout, pepper, salt, tomatpuré, kyllingkraft og limesaft. Tilsett minitomater, gulrøtter og tørket frukt.

Alt røres sammen og nå gjør resten seg selv. Setter på lokket og fyll kaldt vann i det lille rommet på toppen. Dette gjør at når fuktigheten fra maten fordamper, kjøles den ned i lokket og renner tilbake i maten. Vi sjekker av og til at det ikke koker tørt og fyller evt. på mer kraft om det ikke er fuktig nok. Denne retten blir nesten bedre jo lenger den får koke. Om du bruker kjøtt fra forpart av f.eks. lam, må den stå lenge, gjerne 2-4 timer, mens kyllingfilet er ferdig etter ca. 30 min.

Smaksrik couscous:

Couscous er små semulekuler som sveller i vann og brukes i stedet for pasta eller ris i nord-afrikanske matretter. Denne varianten har ekstra mye smak og kan gjerne brukes kald, som ingrediens i salater.

2,5 dl couscous

3 dl vann

2 ss kyllingfond

2 dl rosiner

1 neve finhakket koriander

1 neve finhakket mynte

2 tomater, i små terninger

1/2 agurk, i små terninger

2 vårløk, i fine strimler

50 g pinjekjerner

Kok couscous i en blanding av vann og fond, til vannet er fordampet. Rør den luftig med en gaffel og band med resten av ingrediensene.

 

Dressing:

1 sitron, kun saften

1/2 ts malt spisskummen

1/4 ts nykvernet pepper

1/2 ts malt koriander

1/2 ts kajennepepper

1 ss brunt sukker

1/2 dl god olivenolje

Visp sammen ingrediensene til dressingen og rør den inn i couscousen.

Server kyllingtagine med smaksrik couscous og gjerne med noe godt i glasset.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese