Laks på pinne i pita med gresk salat og tzatziki

Laks på pinne i pita er en lettvint rett som kan tilberedes enten på grillen eller i stekepanna. Den kan lages raskt og enkelt med ferdigkjøpt pita og tzatziki, eller med litt mer innsats, hvis du velger å lage tzatziki og pitabrød selv. Den blir selvfølgelig best med hjemmelagde pitabrød, og du finner oppskrift på dem her. Jeg pleier å lage en stor porsjon og halvsteke de jeg ikke skal bruke med det samme for å fryse dem ned til senere.

Tzatziki:

3 dl yoghurt naturell, gresk type

1/2 slangeagurk, revet grovt, tilsatt litt salt og fått renne av seg 15 min. i dørslag

Blandes og smakes til med finhakket mynte, hvitløk, pepper og sitron. Tzatziki blir bare bedre av å få stå i kjøleskapet i noen timer.

Salaten:

1 lite hode finstrimlet salat

10 minitomater delt i to eller fire

1 glass fetaost inkl. marinaden

1/2 agurk i små terninger

1 liten rødløk i tynne strimler

1 dl sorte oliven i skiver

Bland ingrediensene og sett til side i noen minutter, så marinaden får satt smak på resten av ingrediensene.

Laksen:

800 g laks

3 ss tzatzikikrydder

3 ss sitronssaft

6 ss olje

1/2 ts pepper

Del laksefilet i lange strimler på ca. 3 x 3 cm og tre dem på grillspyd. Om du bruker trespyd, er det viktig å la de ligge i vann i noen timer først, hvis du skal bruke dem på grillen. Ellers tar de fort fyr. Blad resten av ingrediensene godt og smør inn laksen på alle kanter. Laks på pinne grilles eller stekes raskt på alle sider og serveres med pita, gresk salat og tzatziki.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese