Laks teriyaki – kjapp og deilig mat fra Japan

Laks teriyaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve den med laks.

1 pk risnudler

2 strimlede løk

1 pk skivet sopp (helst shiitake)

3 dl teriyakisaus

1 sitron

2 ss flytende honning

6 finhakkede hvitløksfedd

4 ss sweet chilisaus

2 ss soyasaus

600 g laksefilet i terninger

2 strimlede paprika

Fres løk og sopp i en wok eller stor stekepanne. Tilsett teriyakisaus, saften av sitronen,  flytende honning, hvitløk, sweet chilisaus og soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i laks, paprika (gjerne i forskjellige farger), sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.

Risnudlene tilberedes etter anvisningen på pakka.

Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese