Laks teriyaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kylling eller annet kjøtt, men jeg anbefaler på det varmeste å prøve den med laks.
1 pk risnudler
2 strimlede løk
1 pk skivet sopp (helst shiitake)
3 dl teriyakisaus
1 sitron
2 ss flytende honning
6 finhakkede hvitløksfedd
4 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus
600 g laksefilet i terninger
2 strimlede paprika
Fres løk og sopp i en wok eller stor stekepanne. Tilsett teriyakisaus, saften av sitronen, flytende honning, hvitløk, sweet chilisaus og soyasaus. La det koke i noen minutter. Legg i laks, paprika (gjerne i forskjellige farger), sett på lokket og la det putre til laksen er gjennomkokt. NB! Ikke rør etter at fisken er lagt i, for den går fort i stykker.
Risnudlene tilberedes etter anvisningen på pakka.
Legg nudlene på tallerken og hell laksesausen over. Pyntes med litt koriander og sesamfrø.