Laksemousse

Laksemousse både ser lekkert ut og smaker godt. Jeg synes den passer fint som festmat og gjøres klar i forveien, så det ikke blir så mye å gjøre når middagen skal serveres.

500 g kokt laks i terninger

1 løk, grovhakket

1 ts salt

1/2 ts papper

1 ss frisk dill, finhakket

1 plater gelatin

1,5 dl fløte

Kjør laksen og løken helt glatt i foodprosessor og bland inn salt, pepper og urter. Legg gelatinen noen minutter i kaldt vann, før du rører den ut i bittelitt kokende vann og avkjøler den i noen få minutter, men ikke så lenge at den stivner. Pisk fløten halvveis til krem og bland både den og gelatinen inn i fiskefarsen. Fordel laksemoussen i porsjonsformer, dekk med plast og sett kaldt til de skal pyntes og serveres.

Pynt laksemousse etter eget ønske, f.eks. med ferske reker, litt rogn og en kvast dill.

Laksemousse med reker, rogn og dill
Laksemousse med reker, rogn og dill

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese