Lam pilav (pilaff, pilau, plov)

Lam pilav (pilaff, pilau) er laget med langkornet ris, safran, rosiner, svisker og lam. Om du ikke får tak i lammedeig, kan du bruke vanlig kjøttdeig.  Oppskriften er passe til 6 personer.

1 ss sitronsaft

50 g rosiner

100 g svisker

1 god klatt smør

1 stor løk (finhakket)

450 g benfritt lam i terninger på ca 1×1 cm eller lammeskav

225 g lammedeig

2 hvitløksfedd (finhakket)

6 dl lammekraft/grønnsakskraft eller fond og vann

350 g langkornet ris

1 stor klype safran

Salt og pepper

Bladpersille

Legg rosiner og svisker i en liten bolle og hell over vann så det dekker. Tilsett sitronsaft og la det trekke i minst 1 time. Hell av vannet, la det tørke og hakk sviskene grovt.

Varm smøret i en stor langpanne, tilsett løken og la den koke i 5 minutter. Tilsett lam og hvitløk og la det brunes, mens du rører av og til.

Hell over kraften, kok opp, sett på lokk og la det småkoke i 1 time, eller mer, til lammet er mørt.

Tilsett ris og safran. Rør så alt blir blandet, sett på lokk og la det småkoke til risen er mør ( se på rispakken ca. hvor lang tid det vil ta). Om retten blir for tørr før risen er klar, tilsettes mer kraft eller litt vann og fond.

Tilsett rosiner og svisker og smak til med salt og pepper. La alt trekke i noen minutter før det serveres. Pynt lam pilav (pilaff) med litt finhakket persille.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese