Lammebollesuppe

Lammebollesuppe smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeig også. Oppskriften er passe til 4 personer.

300 g lammekjøttdeig

1 ts salt

1 klype svart pepper

3 fedd finhakket hvitløk

1/2 ts chili

1/2 ts fennikelfrø

1 egg

1 ss potetmel

25 g parmesan, revet

1 ss olivenolje til steking

1 løk, finhakket

2 gulrøtter i terninger

2 persillerøtter i terninger

1 l kyllingkraft

1 neve persilleblader, finhakket

Lammebollesuppe
Lammebollesuppe

Rør sammen kjøttdeig, salt, pepper, 1 hvitløksfedd, chili, fennikel, egg, potetmel og parmesan og la den hvile i noen minutter før den formes til små boller, ca. 15-20 stk. Stek kjøttbollene i olivenolje, rist på pannen slik at de blir runde. La bollene steke i ca. 5 minutter.

Kok opp løk, 2 hvitløksfedd, gulrot, persillerot og kraft og la det koke i ca. 10 minutter. Tilsett persilleblader og bollene og la det koke i enda et par minutter og smak til med salt og pepper.

Serveres med godt brød, f.eks. valnøttbrød.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese