Lammetagine

Lammetagine er en deilig nordafrikansk middagsrett. Mye av maten i nordafrika er laget i en tagine, som er en slags leirkrukke med et konisk lokk. Det fine med denne er at den kan settes direkte på åpen varme. Om du ikke har en tagine, kan du bruke en stor gryte.

1 kg lammefilet

1 ts kajennepepper

2 ts sort pepper

1 ss gurkemeie

1 kanelbark

2 ss malt ingefær

1 ss malt spisskummen

4 ss olivenolje

3 finhakkede løk

4 finhakkede fedd hvitløk

2 gulrøtter i terninger

1 flaske (eller 2 bokser) hakkede tomater (helst Mutti)

100 g tørkede aprikoser

50 g dadler

1 klype safran

2 dl hønsekraft, ev. fond eller buljongterning og vann

Skjær lammefileten i terninger. Bland kajennepepper, sort pepper, malt ingefær, gurkemeie, kanelbark og malt spisskummen. Gni kjøttet inn med halvparten av krydderet og la det hvile over natten. Resten av krydderblandingen skal brukes i sausen senere.

Varm olivenolje i taginen. Stek løk, hvitløk og gulrøtter sammen med resten av krydderblandingen på lav temperatur i 8-10 minutter. Tilsett kjøttet og la det brunes med i noen minutter.

Tilsett hakkede tomater, aprikoser, dadler, safran og hønsefond. La det koke i 30 minutter.

Server lammetagine med hakket koriander og naturligvis couscous, smakt til efter behag. Jeg har tilsatt finhakket mynte, finhakket koriander og rosiner.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese