Løksuppe med focaccia

4 løk

3 sjalottløk

3 fedd hvitløk

3 dl tørr hvitvin

1 liter oksekraft

100 gram smør

100 gram gruyer ost

2 laurbærblader

1 ss sukker

1 dl nøytral olje

1 ss konjakk

2 ts worcestersaus

salt og pepper

Del løken i tynne strimler. Sett en kjele på middels varme og hell i litt olje. Tilsett løk, sjalottløk og hvitløk. Tilsett sukker og stek på middels varme til den blir brun, søt og myk. Rør i kjelen av og til så ikke løken brenner seg i bunnen. Det tar ca. 1 time før løken er klar, men det er viktig at du bruker tiden, for et godt resultat.

Tilsett hvitvinen og la den koke inn. Tilsett kraft, timian og laurbærblad. Det er smart å binde dem sammen med hyssing, så det er lett å plukke dem ut av suppen senere. Tilsett konjakk og worcestersaus og la suppen småkoke i 40 minutter. Smak til med salt og pepper. Hell over i porsjonsskåler og dryss over reven ost ved servering..

Serveres med godt brød, f.eks. focaccia, som du finner oppskrift på her eller, om du vil gratinere den kan du:

skjære 4 loffeskiver, som brunes i tørr stekepanne til de er helt tørre. Hell suppen i 4 ildfaste skåler. Legg de sprøstekte loffskivene på toppen av suppa og riv godt med ost på. Sett i ovnen på 225 grader. Stek til toppen har smeltet og blitt gyllen.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese