Luftig og kjempegod loff

Luftig og kjempegod loff er lett å lage og kan gjerne fryses ned og tas opp senere.

125 g smør

6 dl melk

1 pk gjær

1 egg

1 kg hvetemel

1 ss sukker

1/2 ts bakepulver

1 ts salt

Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett sammenpisket egg.

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 2 like deler og bak ut i valgfri fasong. Legg dem på bakepapirdekt stekeplate eller i brødformer og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Stekes på 190 grader i 30-40 minutter. Pensle deretter med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dryss over sesamfrø eller valmuefrø før eggeblandingen tørker. Avkjøl på rist.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese