Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter

Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.

Valnøttene:

2 ss sukker

3 ss flytende honning

1/2 ts salt

150 g valnøtter

Smelt sukker, honning og salt i en stekepanne. Tilsett nøtter og rør godt, så de er dekket av sukkerblandingen. Bre blandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett i ovnen på 200 grader i 2 min. Ta ut og la det avkjøles helt, før du tar nøttene fra hverandre. Legg valnøttene i tett glass til de skal brukes.

1 pk aromasopp i skiver

10 sjalottløk, delt i 2, på langs

1 pk bønner, renset

Salt og pepper

1 potte basilikum

God balsamico

God olivenolje

Parmesan

Brun soppen i litt olje. Tilsett løk og bønner og la det steke med til bønnene er kokt, men fortsatt har tyggemotstand.  Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen på 2 tallerkener, dryss over nøtter og basilikum.

Server lun soppsalat med karamelliserte valnøtter ved å sette balsamico, olivenolje og parmesan på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese