Meatloaf med tomatglasur

Meatloaf er vel noe av det mest amerikanske jeg kan tenke meg. Det er en slags kjøttpudding, men med ketsjup som smakstilsetning. Denne meatloafen har fått en tomatglasur i tillegg og jeg synes den passer godt med potetmos og erter til.

1 kg kjøttdeig, familiedeig (blanding av svin og storfe)

2 løk, finhakket

2 store egg

6 fedd hvitløk, finhakket

6 ss ketchup

2 dl panko (strøkavring)

6 ss fersk persille, finhakket

1 dl melk

1 ts salt

3 ts italiensk krydder

1/2 ts malt svart pepper

1 ts malt paprika

Elt alle ingrediensene til puddingen godt sammen, hell blandingen i en brødform og stek ved 200 grader i 40 minutter.

Glasur:

2 dl ketsjup

1,5 ts hvitvinseddik

3 ss brunt sukker

2 ts hvitløkspulver

1 ts løkpulver

1/2 ts malt svart pepper

1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene i en liten bolle. Fordel sausen over puddingen, sett det deretter tilbake i ovnen og stek i 20 minutter til. La puddingen hvile 10 minutter før du skjærer den i skiver. Hell kraft fra brødformen over ved serveringen.

Du finner en perfekt oppskrift på potetmos som du kan servere til meatloaf her. Om du bruker erter fra boks, kan du bare koke dem opp i en kjele i kraften sin, sile dem av og så er de klare til servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese