Minas gulrotsuppe

Minas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så det smaker deilig med litt bacon på.

800 g gulrøtter i terninger

4 sjalottløk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1/2 rød chili, finhakket

2 ss smør til steking

6 dl grønnsakskraft, ev. vann med fond eller buljongterninger

2 bokser creme fraiche

Saften av 1 lime

Salt og pepper

Litt frisk koriander

1 pk bacon

Legg bacon på bakepapir og sett det i ovnen på 200 grader, til det er passe brunet. Knus det med hendene og sett til side til det skal serveres.

Fres grønnsakene i smør til løken er blank, ca. 5 minutter. Tilsett kraft og kok opp. La det småkoke under lokk til gulrøttene er myke, ca. 20 minutter. Kjør suppen glatt med stavmikser. Rør inn creme fraiche og smak til med limesaft, salt og pepper. Server Minas gulrotsuppe med et dryss bacon og pynt med litt koriander.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese