Minas vaniljecupcakes med bringebær og blåbær

Cupkakes smaker godt, enten som kos til kaffen, eller som dessert, med is til. I denne oppskriften kan du bytte ut hvetemelet med Toro kakemix, for et glutenfritt alternativ. Oppskriften gir ca. 12 cupcakes.

125 g smør

150 g sukker

2 store egg

2 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

3 dl hvetemel

1 ts bakepulver

100 g blåbær og bringebær

 

Vaniljefrosting:

125 g smør, romtemperert

1 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

300 g melis

2-3 ss kremfløte

Litt limesaft

 

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, som blandes i røren. Sikt inn mel og bakepulver, som tilsettes sammen med fløten og bland til en klumpfri deig.

Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren i formene til de er 1/3 fulle, legg i ett bær i hver kake og fyll videre til formene er 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 min, til de er gyllne og gjennomstekte. Avkjøles.

Frosting:

Pisk sammen smør og halvparten av melisen til en luftig smørkrem. Tilsett resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang og fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Juster med melis eller fløte, dersom kremen er for stiv eller flytende. Smak til med lime.

Fyll frostingen over i en sprøytepose og sprøyt spiraltopper på kakene.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese