Mishkaki – Mshakiki

Mishkaki – Mshakiki er nydelige grillspyd som spises i den østlige delen av Afrika og på den arabiske halvøy. Denne varianten er med indrefilet av kalv og er fantastisk mør. Du kan gjerne bruke andre typer kjøtt, som f.eks. okse, lam, svin eller kylling i stedet.

Mishkaki – Mshakiki:

1 kg biff i 2,5 cm terninger

1 sitron, kun saften

1,5 ts sort pepper

1 ts salt

1 ts spisskummen

½ ts gurkemeie

½ ts chiliflak

6 fedd hvitløk, finhakket

2 løk, i store biter

1 rød, gul eller grønn paprika (eller litt i hver farge), delt i 2,5 cm biter

6 ss peanøttolje

Hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i vann i minst 30 minutter. Bland salt, pepper, spisskummen, gurkemeie, chiliflak, knust hvitløk, sitronsaft og halvparten av olivenoljen. Tilsett kjøtt, løk og paprika, bland godt, dekk til, sett det kaldt og la det marinere i minst to timer, men gjerne over natten. Tre kjøttbitene, løken og paprikaen vekselvis på spydene.

Pensle en grillpanne eller grillristen med olje. Grill mishkaki (mshakiki) i noen minutter på hver side. Smør på mer olje under grillingen.

Legg mishkakispydene på et fat, dekk dem med et stykke aluminiumsfolie og la dem hvile i 5 minutter før servering.

 

Saus:

1 ss vegetabilsk olje

1 løk, finhakket

2 boks plommetomater, hakket

1 dl vann

2 ss limesaft, ferskpresset

1 ss honning

1 ts karripulver

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts salt

1/4 ts pepper, malt

1/4 ts ingefær, malt

Fres løken i olje i en kjele på middels varme i ca. 5 min. til den er myk. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la det småkoke i 30 minutter, rør av og til.

 

Wali:

3 dl basmatiris, skylt, bløtlagt i vann i tjue minutter og silt av

6 dl kokosmelk

1/2 ts salt

1 finhakket vårløk til pynt

Rør sammen ris, kokos og salt i en kjele, Kok langsomt opp og la det koke på lav varme til risen er gjennomkokt. Rør av og til, så risen ikke legger seg ved.

Hell over i en bolle og pynt med vårløkstrimler.

 

Mishkaki - Mshakiki
Mishkaki – Mshakiki

 

Server gjerne med naan, eller chapati.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese