Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med skje

Mørbrad av reinsdyr er ikke den møreste delen av dyret, men det kan fikses. Mørbraden er fra Finnmark Rein og er kjempeflott og et godt utgangspunkt for masse deilige retter. Vi har vakuumpakket den med olje, krydder og urter og lagt det i Sous viden i 2 timer på 56 grader. Rett før servering har vi gitt kjøttet en rask runde i stekepanna, så det skal få litt farge. Om du ikke har sous vide, kan du brune det i stekepanna og legge det i ovnen på lav temperatur til steketermometeret viser 60 grader.

Kjøttet ligger i en marinade av olivenolje, pepper, timian og laurbærblader.

Server mørbrad av reinsdyr med båtpoteter, rotgrønnsaker og en deilig soppsaus.

 

Oppskrift på rotgrønnsaker finner du HER.

Sausen: 

Jeg bruker alltid brunost i viltsaus, sammen med einerbær fordi jeg synes det gir sausen en fantastisk smak av Norge.

2 løk i strimler

1 boks seterrømme

2 pakker skivet sopp

1 boks kremfløte

2 ts pepper

1 ss knuste einerbær

1 skvulp solbærsirup

50 g brunost

Brun løk og sopp i litt smør. Tilsett seterrømme og kremfløte, einerbær, pepper, solbærsirup og brunost. La det koke til brunosten har løst seg opp og rør så ikke sausen legger seg ved. Smak til med salt og sjekk om sausen trenger mer sødme. Du kan ev. tilsette mer solbærsirup.

Båtpoteter:

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur du temperaturen ned til 200 grader og la dem steke så de blir sprø utenpå og myke inni.

Om du heller vil ha kokte poteter eller potetmos til mørbraden, smaker det også godt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese