Moules frites

Moules frites er vanlig i både Frankrike, Luksemburg og Belgia og jeg synes det er en fin måte å servere blåskjell på. Denne oppskriften er passe til 4 pers.

 

2 kg ferske blåskjell

2 dl hvitvin

6 båt hakket hvitløk

2 finhakkede løk

1 finstrimlet purre

6 ss olivenolje

2 ss hakket bladpersille

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.

 

Fres finhakket løk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell, purre og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Bland inn persille og server med pommes frites og hjemmelaget aioli.

Du finner oppskrift på pommes frites her.

Aioli kan kjøpes ferdig, men er veldig enkelt og morsomt å lage selv. Du finner oppskrift her.

Her kan du se hvor enkelt det kan gjøres 😊

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese