Musaka

Statens dag i Serbia

Musaka, som ikke må forveksles med den greske moussakaen, er en velkjent rett i de baltiske landene og en skikkelig koserett.

Litt olivenolje

2 løk, finhakket

500 g kjøttdeig eller karbonadedeig

1 ss vegeta, ev. knust grønnsaksbuljongterning

Salt og pepper

1,4 kg poteter, skrelt og i tynne skiver (ca. 6 mm)

Eggestand:

4 store egg

240 g rømme

3,5 dl melk

2 ts vegeta, ev. knust buljongterning

1 ts pepper

Persille, finhakket til pynt

Smør en ildfast form (ca. 23 x 33 cm med olivenolje.

Brun løken lett i olje i en stekepanne, tilsett kjøttdeigen og hakk den i småbiter. Brun videre, tilsett vegeta og smak til med pepper. Om det behøves mer salt, rør inn mer vegeta.

Legg 1/3 av potetskivene jevnt utover den ildfaste formen. Fordel halvparten av kjøttdeigen over, før du fordeler den neste 1/3 av potetene over. Legg på resten av kjøttdeigen og tilslutt resten av potetene, gjerne i litt fint mønster.

Visp sammen ingrediensene til eggestanden og hell den forsiktig over kjøttdeigen og potetene. Stek musaka midt i ovnen på 200 grader til potetene er møre og toppen er gyllenbrun. Det tar ca. 45 – 60 min.

La formen stå i 10 minutter før du drysser over persillen, skjærer musakaen i skiver og serverer.

Server gjerne med en salat, f.eks. šopska salat, som du finner oppskrift på HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese