Oksefilet med chimichurry og soppstuing

Oksefilet med chimichurry og soppstuing er fin selskapsmat, hvor mye kan lages klart i forveien. Chimichurri er opprinnelig fra Argentina og Uruguay, og passer godt til denne retten.

Chimichurri:

3 ss rødvinseddik

2 dl god olivenolje

2 fedd hvitløk

1 rødløk

1 fersk rød chili

2 pk fersk bladpersille

1 potte fersk koriander

1 ss tørket oregano

Salt og pepper

Alt finhakkes og smakes til med salt og pepper. Dekk til og la chimichurri hvile i romtemperatur til den skal brukes.

Soppstuing:

3 pakker med strimlet sopp, f.eks. kantarell, aromasopp og sjampinjong

2 ss smør

2 løk i strimler

1 ss kyllingfond ev. buljongterning eller grønnsaksfond/terning, om du vil ha stuingen vegetarisk

4 dl fløte

2 ss soyasaus

Salt og litt nykvernet pepper

Stek soppen i smøret. Tilsett løk og stek videre til den er gyllen. Tilsett fond, soyasaus og fløte. La soppstuing med løk småkoke, til den er passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Om du har lyst på, smaker det godt å røre inn litt finhakket persille, rett før servering.

Oksefilet:

Indrefileten har fått kose seg i en marinade over natten og er deretter brunet på alle kanter, før den er satt i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 56 grader. Om du ikke har tid til å marinere den, kan du krydre den med krydder du liker, før du bruner den.

Server oksefilet med chimichurry og soppstuing med bakte minitomater og valgfrie poteter, du finner mange spennende varianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese