Olivenbrød med urter og soltørka tomater

Olivenbrød smaker godt til f.eks. suppe eller som del av et tapasmåltid. Denne oppskriften gir 4 saftige olivenbrød

4 fedd hvitløk, finhakket

1 rødløk, finhakket

2 små glass sorte oliven i skiver, finhakket

10 soltørkede tomater, finhakket

2 dl finhakket frisk kruspersille

1 dl finhakket frisk koriander

Ca. 1,5 kg hvetemel

2 pk tørrgjær

4 ts salt

1 l vann

4 ss olivenolje

 

Elt alt godt sammen og la det heve til dobbel størrelse, min. 2 timer. Del deigen i 4 like deler. Bak ut runde brød og la dem etterheve i ca. 1 time. Stekes på 200 grader i ca. 50 minutter. Sjekk om de er gjennomstekte ved å knakke på dem med en finger under. Lyden skal være hul.

Avkjøl brødene på rist. Olivenbrød går utmerket å fryse ned.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese