Ostekoteletter med potetmos

Ostekoteletter med potetmos som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, siden alt utenom potetmosen, gjøres klart i samme form.

Kotelettene:

4 svinekoteletter á ca. 225-250 g per stk.

1 rødløk i strimler

150 g bacon i terninger

1 boks hakkede tomater

1 ts paprikapulver

3 dl fløte

1 ts oregano

1 neve finhakket persille

250 gram sjampinjong i skiver

1 ss balsamicoeddik

1 rød paprika i strimler

200 g reven ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Salt og nykvernet pepper

 

Brun kotelettene i smør i stekepannen, krydre dem med salt og pepper og sett dem til side. Brun sjampinjongen i det samme smøret og legg soppen i ildfast form. Stek baconet i samme smør og fordel oppa soppen. Brun til slutt løken i samme fett, legg den på toppen av baconet og strø paprika over. Legg kotelettene på toppen av grønnsakene. Hell hakkede tomater (skyll også boksen med litt vann og tilsett det) i pannen sammen med fløte, paprikapulver og oregano og kok opp. Rør inn persille og smak til med litt balsamicoeddik, salt og pepper. Hell fløtesausen over kotelettene og dryss ost på toppen..

Sett formen litt langt ned i ovnen på 180 grader i ca. 30 – 40 minutter.

Potetmosen:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

1 neve finhakka gressløk

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Rør in finhakka gressløk og mak til med salt og pepper.

Pynt gjerne ostekoteletter med potetmos med litt friske urter.

Du finner flere oppskrifter med svin, både tradisjonelle og fra andre kanter av verden HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese