Pæredram

Det finnes mange spennende typer dram på vinmonopolet, men jeg liker å lage min egen. Når pærene er på sitt beste, er det morsomt å lage denne og ta den frem igjen etter noen måneder og servere venner og kjente, eller kanskje gi bort som gave til jul.

5 pærer med skall

2 kanelstenger

1-2 stjerneanis

1 vaniljestang

100 g sukker

Vodka 60 %

Ta ut kjernehuset av pærene og skjær dem i båter. Fyll alle ingrediensen i et norgesglass og fyll opp med vodka til glasset er helt fullt. Sett på lokk og rist det godt. Sett glasset på kjøkkenbenken i fire uker. Snu på glasset daglig. Sil av likøren etter fire uke og hell over på flaske. Sett flasken kaldt i seks måneder.

Pærene kan brukes som tilbehør til iskrem.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 🤩

Du kan også følge bloggen på FB

 

Du finner mange spennende oppskrifter på drikke, både med og uten alkohol HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese