Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell. Denne middelhavsinspirerte varianten er en favoritt her i huset.
1 kg knivskjell
1 løk i strimler
2 hvitløksfedd, finhakket
1 knust, tørket chili
10 minitomater, delt i to
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
1 bunt finhakket bladpersille
Litt høvlet parmesan til serveringen
500 spagetti eller annen pasta
Skyll knivskjellene i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg.
Fres løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett hvitvin, tomatene og skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Åpne lokket en gang underveis og rør før du setter på lokket igjen. Smak til kraften med salt. Dryss over bladpersille og høvlet parmesan og server med spagetti eller annen pasta du har lyst på.
NB! Skjell som ikke har åpnet seg skal ikke spises.