Pickles

Farmoren min lagde fantastisk pickles. Jeg har dessverre ikke fått tak oppskriften hennes, men prøver meg stadig frem for å finne den perfekte oppskriften. Denne er min favoritt til nå. Pickles smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter, f.eks. julematen.

Fersk sylteagurk

Gulrøtter, skrelt og skjært i tynne skiver

Blomkål, delt i små buketter

Bønner, renset og delt i 3

Frosne erter

Hvitbeter, gulbeter eller polkabeter, delt i terninger

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann

1 ss hel pepper

1 ss sennepsfrø

3 laurbærblader

1 neve krondill

Dag 1: Kok saltlake av 1 ltr. vann og 100 g salt. Avkjøl den, prikk agurkene med en gaffel og legg dem i laken. Den skal ligge i ett døgn, før den tas opp og tørkes av.

Kok opp eddik, sukker, salt, pepper, sennepsfrø og vann, rør innimellom. Legg alle grønnsakene, krondill og laurbærblader lagvis i et norgesglass, eller krukke. Hell den kokende laken over grønnsakene og la det avkjøle seg til romtemperatur. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap i minst 2 døgn før servering.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese