Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde.

Bunnen: 

6 dl tipo 00 mel

2 ss olivenolje

1 ts salt

1 ts sukker

1/2 pose tørrgjær

Ca. 2,5 dl lunkent vann

Elt alt godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet.

Pizzasaus:

1 boks hakkede tomater fra Mutti

1 finhakket løk

5 dråper tabasco

1 laurbærblad

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

1/2 ts pepper

1 ts knust fennikel

Alt blandes i en kjele og kokes lenge, gjerne en time eller mer.

Kjevle deigen flat. Den skal være ca. 30 x 50 cm. Smør pizzasausen utover, men unngå de siste 2 cm og legg på det fyllet du ønsker.

Jeg har brukt: 

1 finhakket rødløk

1/2 finstrimlet purre

200 g små kjøttboller

100 g pepperoni

1 ts oregano

200 g ost

Det er viktig at du ikke legger på for mye fyll, for da blir det vanskelig å rulle sammen.

Når du er fornøyd med fyllet, rulles deigen sammen til en lang pølse, som skjæres i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett kledt med bakepapir og dryss på ekstra ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese