Portvinssild

Portvinssild er et velsmakende innslag til julefrokoster og er morsomt å lage. Jeg lager minst ett nytt slag sild hvert år, men portvinssild er en gjenganger. Husk å beregne tid til både utvanning og til at silden og løken skal få stå og trekke til seg de gode smakene.

6 kryddersildfileter

2 rødløk

1 ts tørket salvie

1,75 dl hvitvinseddik

0,25 dl balsamicoeddik

1,5 dl sukker

3 ss rapsolje

1 dl portvin

Vann ut sildefiletene etter anvisning på pakka.

Bland resten av ingrediensene og smak til. Skyll, tørk og del sildefiletene i passe gaffelbiter og bland dem inn i portvinslaken. La portvinssild stå kald ett par dager før du serverer den.

Portvinssild
Portvinssild

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese