Potetmosfisk

Potetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lett å like. Det passer veldig fint med gulrotterninger i den også, enten i tillegg eller i stedet for erter. Om du har ferdig potetmos, kan du bruke den. Ellers kan du lage den slik:

Potetmos:

12 poteter

100 g smør

Fløte

Skrell potetene og kok dem møre i vann. Mos dem og rør inn smøret. Tilsett fløte til mosen har fin konsistens.

Potetmosfisken:

Potetmos av ca. 12 poteter, ev. posepotetmos

600 g kokt fisk

1 purre, i strimler

1 pose frosne erter

2 ss smør

200 g reven ost

Plukk fiskekjøttet fri for skinn og bein, eller enda enklere bruk filet, og del i det biter med en gaffel. Fres purre i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Tilsett erter og stek videre i 3 minutter.

Vend inn grønnsaker og fisk i potetmosen og smak til med salt og pepper. Hell potetmosfisken over i en ildfast form, som er smurt med smør, så ikke potetmosfisken brenner seg frast og dryss over revet ost.

Gratiner i ovnen på 200 grader, til toppen er gyllen. Server med sprøstekt bacon og finhakket persille eller spirer på toppen.

Du finner oppskrift på vanlig plukkfisk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge med på bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese