Preserverte sitroner

Preserverte sitroner brukes i mange retter rundt Middelhavet. De er enkle å lage og holder seg i noen måneder når de oppbevares på et sterilisert glass.

5 sitroner til preservering

2 sitroner, kun saften

5 dl havsalt

Vask 5 sitroner i varmt vann, skyll, tørk, skjær av endene av dem, og skjær deretter hver sitron i 4 båter.

Steriliser en stor hermetisk krukke/norgesglass og lokk (kokes i vann).

Legg sitronbåtene i krukken og vær forsiktig så du ikke knuser kjøttet, men pakk dem ganske tett sammen.

Dryss noen spiseskjeer salt mellom hvert lag, og dryss resten av saltet på toppen.

Del de to siste sitronene i to, klem ut saften og hell saften over sitronene i glasset.

Oppbevar sitronene i kjøleskapet og snu glasset annenhver dag for å sikre at alle sitronene blir dekket av den salte sirupen.

Sitronene er klare til bruk etter 2 uker.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese