Prinsessekake med vaniljekrem og friske bær

Prinsessekake smaker nydelig og ekstra godt med friske bær. Du kan variere med andre bær også, som du vil, f.eks. rips og solbær.

1/2 pk gjær

50 g smør

2,5 dl melk

2 ts malt kardemomme

6 dl hvetemel

½ ts salt

2 dl blåbær

2 dl bringebær

2 dl vaniljekrem

1 egg

melisglasur

blåbær

bringebær

Lag vaniljekrem selv eller kjøp ferdig.

Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 grader. Elt sammen mel, gjær, kardemomme, salt og melkeblandingen.

Dekk til deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, på et lunt sted. Smør en stor kakeform. Kjevle ut 1/3 av deigen til en rund bunn og legg den over i kakeformen. Kjevle resten av deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Smør på vaniljekremen og dryss over bær. Rull sammen leiven og skjær i 3 cm tykke skiver. Legg skivene oppå vaniljekremen i kakeformen med snittflaten opp. Dekk til med klede og etterhev i minst 45 min. til 1 time. Pensle kaken med egg, og stek den på nederste rille ved 180 grader i 40 – 50 minutter. Følg med under stekingen, så den ikke blir for mørk. Dekk ev. med bakepapir. Avkjøl kaken på rist. Dekorer kaken med melisglasur og friske bær.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese