Randis vafler

Alle som har vært i den gamle turnhallen i Hokksund, har nok et forhold til Randis vafler. Hun lagde røre i 10-litersbøtter og oppbevare i fryseren til den skulle stekes. Det var veldig fristende å stoppe innom for en vaffel på vei ut, etter treningen. Jeg var så heldig at jeg fikk oppskriften av henne for mange år siden, og her er den, så nå kan du få lage Randis vafler også.

5 egg

250 g sukker

1/2 l helmelk

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

750 g hvetemel

250 g smør

1 ts hjortetakk

1 ts kardemomme

Bland alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper.
Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. La vaffelrøren svelle i minimum 1/2 time. Juster røren med litt melk om den er for tykk.

Randis vafler stekes i vaffeljernet og serveres med rømme og syltetøy eller smør og brunost.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese