Reinsdyrgryte er fantastisk høstmat. Sammen med mandelpotetpuré og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester.
2 løk i strimler
2 pk skivet sopp
1 kg reinsdyrkjøtt i terninger (f. eks mørbrad) ev. reinsdyrskav
1boks seterrømme
1 boks kremfløte
1/2 ss knuste einerbær
2 ts pepper
1 skvulp solbærsaft
50 g brunost
Start med å brune løk, sopp og reinsdyrkjøtt i smør. Hell på rømme og fløte. Tilsett einerbær, pepper, solbærsaft og brunost. La de koke til kjøttet er mørt. Koketiden for reinsdyrgryte avhenger av hva slags kjøtt du bruker.
Potetpuréen lager du enkelt ved å skrelle og koke (trekke) 1 kg mandelpoteter. Hell av vannet og damp dem tørre. Mos potetene, tilsett 1/2 pakke smør og ca. 3 dl fløte (til passe konsistens). Smak til med ca. 1 ts salt og 1 ts pepper.
Oppskrift på rosenkål med bacon finner du HER.
Server reinsdyrgryte med potetpuré, rosenkål og gjerne tyttebærsyltetøy.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.