Rødvinskokte pærer – deilig tilbehør til svin og fjærkre

Rødvinskokte pærer kan brukes til dessert, sammen med is, men er også deilig tilbehør til både svin og fjærkre.

6 pærer

1 flaske rødvin

4 dl solbærsirup

Saft og skall av 1 båt sitron

1 kanelbark

1 stjerneanis

Noen kvister frisk timian

Kok opp vin, saft og krydder. Skrell pærene, men la stilken sitte på. Skjær litt av bunnen på pærene, så de kan stå støtt. Legg pærene i kjelen med vin og la de småkoke til de er møre, ca. 20 minutter, avhengig av hvor faste de er. Pærene vil bli liggende på siden, så snu dem et par ganger underveis, så de får jevn farge. Rødvinskokte pærer løftes forsiktig ut av laken, over på et fat og serveres lunkne.

Rødvinen kan kokes inn og brukes som starten på en saus.

Rødvinskokte pærer
Rødvinskokte pærer

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese