Rotgrønnsaker julienne

Rotgrønnsaker julienne er deilig tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Julienne er egentlig måten grønnsakene er delt opp på, nemlig tynne strimler, helst skåret for hånd.

Gulrot og sellerirot skjæres i tynne strimler. Jeg bruker det aller groveste på rivjernet til kjøkkenmaskinen og da går det på noen få sekunder, men du kan også bruke kniv. Jeg legger det i ildfast form, sammen med en god kladd smør, litt salt og masse finhakket estragon. Sett rotgrønnsaker julienne midt i ovnen på 175 grader i 45 minutter og rør av og til.

Rotgrønnsaker julienne
Rotgrønnsaker julienne

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese