Snitsel med spennende potetsalat

Snitsel er vanlig å servere i store deler av Mellom-Europa. Jeg liker å  variere tilbehøret og kan anbefale disse potetene som en variasjon. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g flatbiff av kalv, eller mørbrad

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

2 dl hvetemel

4 egg

5 dl panko eller strøkavring

3 ss smør

3 ss rapsolje

200 g erter (helst ferske eller frosne)

1 ss smør

8 ansjosfileter (frivillig)

2 ss kapers

1 sitron i båter

 

Skjær kjøttet i 4 skiver og bank dem ut til de er 5 mm tykke. Krydre med salt og pepper på begge sider. Finn fram tre dype tallerkener eller boller. Hell melet i den første, visp sammen eggene i den andre og griljermelet i den tredje. Plasser dem etter hverandre på benken. Dypp en og en kjøttskive først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel, og legg dem med litt avstand på et bakepapir.

Varm en stor stekepanne og ha i ca. 1/4 av smøret og all oljen. Når det slutter å bruse, kan du legge i to snitsler. Stek dem ca. 3 min. på hver side, til de er gylne og sprø. Legg dem over i en ildfast form og hold dem varme. Gjenta prosessen med de siste snitslene.

Potetene:

1/2 dl Bergbys søt og sterk  pølsesennep

2 ss kapers

1/2 dl olivenolje

1 neve finhakket bladpersille

1 finhakka vårløk

Reddikspirer

1/2 lime, kun saften

Pepper

Alt røres godt sammen og blandes med nykokte poteter. Dryss reddikspirer over.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese