Shimbra wot – kikertgryte fra Etiopia og Eritrea

5 ss rapsolje

2 løk i tynne skiver

1/2 rød paprika i små terninger

1/2 grønn paprika i små terninger

2 fedd finhakket hvitløk

2 ts berbere

4 gulrøtter i små terninger

400 g hele plommetomater u/skinn fra boks

2 dl vann

1 ss grønnsaksfond

400 g kikerter fra boks

Ev. sukker etter smak

Frisk finhakket persille og noen grovknuste peanøtter til garnering, om du vil

Fres løk og paprika i olje, til løken er blank. Tilsett hvitløk og berbere og la det frese litt under omrøring. Tilsett gulrøtter, tomater, vann og kikerter. La det koke under lokk i minimum 30 min. Rør av og til. Ta av lokket og sjekk om sausen er tykk nok, kok ev. uten lokk til passe konsistens. Smak om det behøves sukker, men tomatene blir naturlig søte under kokingen.

Serveres med f.eks. injera, som du finner oppskrift på her.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese