Sitronkylling

Sitronkylling er lett å lage, og både kylling og poteter får deilig smak av sitron, hvitløk og oregano.

Retten er passe til 4 personer.

1 kg kylling overlår med bein og skinn

8 poteter i båter

1 løk i strimler

1 hvitløk delt i fedd og skrelt

20 oliven i skiver

1 neve finhakket oregano

5 tomater i skiver

1 ss honning

2 sitroner, en i skiver, saften fra den andre

5 ss olivenolje, extra virgin

1 ss kyllingfond

Salt og nykvernet pepper

Sitronkylling før steking
Sitronkylling før steking

Legg kylling, poteter, løk, hvitløk, oregano, oliven og sitron i en langpanne eller annen ildfast form.

Rør sammen olje, fond, honning, sitronsaft, tomater, salt og pepper og hell over kyllingen. Bland godt, slik alt blir dekket av olje.

Stek sitronkylling på 180 grader i ca. 1 time, til kyllingen får brun skorpe og er gjennomstekt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese