Sjokoladefondant med Baileys

Sjokoladefondant med Baileys er en mer voksen variant av sjokoladefondant. Jeg har laget sjokoladefondant mange ganger og synes det er spennende å forsøke nye varianter. Denne oppskriften gir 8 fondanter + en du kan ta ut tidligere og teste om de er ferdige.

200 g smør

200 g  kokesjokolade

4 egg

4 eggeplommer

200 g sukker

10 ss baileys

200 g hvetemel

Smelt smøret i en kjele. Tilsett sjokoladen i biter og rør til den har smeltet. Pisk egg, eggeplommer og sukker godt sammen. Tilsett sjokoladesmøret og pisk videre til du får en glatt og blank sjokolademasse. Rør i Baileys og mel.

Smør porsjonsformer. Fyll deigen i formene så de blir 3/4 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-12 min. Steketiden varierer litt med ovn og størrelse på formene. Sjekk testkaken når det nærmer seg slutten av steketiden. Kaken skal være fast på oversiden, men bløt og flytende i midten.

Spises varme og nystekte, enten rett fra formen eller hvelvet over på tallerken. Server med krem eller en god is til.

Du finner oppskrifter på hjemmelaget vaniljeis HER.

Sjokoladefondant med Baileys
Sjokoladefondant med Baileys

 

Du finner mange spennende, varierte og tradisjonelle dessertoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese