Sjokolademousse

Sjokolademousse er en nydelig dessert og fin å servere i selskap, siden du kan lage den klar dagen i forveien. Du kan lage den med rom eller konjakk, om du vil ha en mer voksen smak.

160 g mørk sjokolade, 65 %
6 eggeplommer
145 g sukker (120+25 gram)
6 eggehviter
ev. 2 ss rom eller konjakk

Del sjokoladen i biter og smelt den i en skål over vannbad.

Pisk romtempererte eggehviter stive med 25 gram sukker til en seig marengs. Pisk romtempererte eggeplommer og 120 gram sukker hvitt og luftig i en annen bolle.

Vend 1/3 av eggeplommemassen ned i sjokoladen. Tilsett resten av eggeplommemassen og vend det sammen med en slikkepott.

Vend de stivpiskede eggehvitene inn i moussen og smak ev. til med rom eller konjakk.

Fordel moussen i dessertskåler eller glass (ca. 2 – 2,5 dl) og sett den kaldt i minst tre timer eller over natten.

Sjokolademousse
Sjokolademousse

Du finner flere velsmakende desserter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese