Skolebrødstang

Skolebrødstang smaker deilig og er ikke vanskelig å lage. Skolebrød var en av mine barndomsfavoritter. Jeg spiste alltid rundt først og sparte det gule til slutt. Jeg gjør forresten det enda. Denne oppskriften gir to deilige, luftige skolebrødstenger. De kan fryses, men da bør du vente med melis og kokos til du skal bruke dem.

Deigen:

3,5 dl lunken melk

70 g smeltet smør

50 g gjær

1 sammenpisket egg

80 g sukker

1 ts kardemomme

1 ts salt

1/2 kg mel

1/4 ts bakepulver

Fyll:

3 dl vaniljekrem, hjemmelaget eller ferdigkjøpt

Alt eltes sammen og heves lenge, gjerne et par timer. Del deigen i to like emner og form dem til to flate leiver, ca 10 cm brede og i hele lengden av stekebrettet. La dem heve lenge igjen, gjerne en time eller to til, før du presser et spor med to fingre på midten i hele lengden.

Fyll sporet med vaniljekrem, sett dem i midt i ovnen og stek dem på 200 grader til de er gylne og fine (ca. 12 – 15 minutter).

Jeg pensler dem etter jeg tar dem ut av ovnen. Da gir jeg dem et strøk med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dette gir en fin og blank overflate.

Avkjøl skolebrødstangen, så ikke melisen smelter og renner av.

Glasur:

5 dl melis

3 ss vann

150 g kokos

Bland sammen vann og melis og smør det på hver side av vaniljekremen. Dypp skolebrødstangen i kokos, del i skiver og nyt.

Skolebrødstang
Skolebrødstang

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese