Spagetti med hjerteskjell

Denne retten er noe av det beste jeg vet og får meg til å lengte etter Italia. Oppskriften er til 4 personer.

1 kg hjerteskjell

1 løk, finhakket

2 hvitløksfedd, finhakket

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

3 dl hvitvin

500 g spagetti

1 bunt finhakket bladpersille

Litt høvlet parmesan til serveringen

Skyll hjerteskjellene i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg.

Fres løk, hvitløk og chili i olivenolje. Tilsett hvitvin og skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Åpne lokket en gang underveis og rør før du setter på lokket igjen. Smak til kraften med salt og pepper.

Kok spagetti etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet og rør spagettien inn i hjerteskjellblandingen. Dryss over bladpersille og høvlet parmesan og server.

Skjell som ikke har åpnet seg skal ikke spises.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese