Steam buns med laks

Steam buns med laks er en nydelig rett med harmoniske smaker. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chiliflak. Denne oppskriften er passe til 4 pers.

Laksen:

2 dl soyasaus

4 ts honning

3 ss sesamolje

4 ts revet ingefær

4 finhakkede hvitløksfedd

600-800 g laksefilet

Rør sammen soyasaus, honning, sesamolje, ingefær og hvitløk, smør det på laksefileten og mariner i ca. 30 minutter.

Stek laksefileten i ca. 20 minutter ved 145 grader i ovnen eller i en stekepanne med litt olje til den flaker seg. Rør lakseflakene sammen med marinaden.

Sausen:

200 g majones

2 dl søt chilisaus

6 ts soyasaus

Chiliflak (valgfritt)

Rør alt sammen og sett kaldt til den skal brukes.

Agurken:

300 g agurk i avlange skiver

3 ts Ponzu med sitron

Mariner agurkskivene med ponzusausen.

 

Serveres laksen med agurken, sausen, steam buns (bao buns) og valgfrie grønnsaker, f.eks. paprika i stimler og koriander

Det er også godt med salat og spirer til. Du kan kjøpe steam buns i mange dagligvarebutikker, eller du kan lage dem selv og finner oppskrift her.

Steam buns med laks
Steam buns med laks

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese