Svinekoteletter med potetmos og eplesaus

Svinekoteletter med potetmos og eplesaus er en harmonisk blanding av smaker. Jeg har servert rosenkål til, men du kan bruke andre grønnsaker, om du ønsker det.

Potetmos:

500 g mandelpoteter

150 g smør

6 ss fløte

Salt og pepper

Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.

Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.

Eplesaus:

1 løk, finhakket

2 epler, skrelt og i små terninger

100 g smør

6 dl eplejuice

1 laurbærblad

1-2 ss kyllingfond

4 dl fløte

Ev. lys maisennajevner

Salt og pepper

Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice og laurbærblad og la det koke inn til 1/3. Ta ut laurbærbladet og kjør blandingen til en jevn masse med stavmikser og hell på fløte. La det koke til sausen tykner litt, ca. 15 min. Smak til med pepper og kyllingfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, om du vil ha sausen er tykkere.

Kotelettene:

250-300 g kotelett per person

Smør til steking

Salt og pepper

Brun kotelettene på høy varme i stekepanne, ca. 3 minutter på hver side og dryss på salt og pepper. Skru ned på laveste temperatur, sett på lokk og la kotelettene kose seg i ca. 5 minutter.

 

Server svinekoteletter med potetmos og eplesaus med valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål, brokkoli, romanesco, bønner eller rosenkål.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese